Roel & Remy uit Laren

Zaterdag 16 juli ging ik naar Laren om binnen te kijken in het Boho Glamour appartement van Roel (rechts). Hij woont samen met zijn vriend Remy (links) en hun hond Stewie.

DSC_0907-bewerkt

Roel heeft HBO Rechten gestudeerd aan de hogeschool Utrecht en werkt nu bij een detacheringsbureau. Remy is Fashion Stylist en zzp’er voor verschillende opdrachtgevers. Beiden zijn erg creatief en hebben passie voor interieur, food en lifestyle. Roel’s favoriete magazine is Residence. De derde inwoner van het prachtige appartement is hond Stewie (niets te maken met Family Guy ;)). Stewie komt uit het asiel en is 7 jaar oud. Hij houdt van knuffelen, spelen en slapen. Slapen doet hij overigens graag op zijn favoriete spot in huis, de zwarte stoel zoals afgebeeld op de foto hierboven.

DSC_0818nieuww

Via Instagram hebben wij kennisgemaakt en besloten om foto’s te maken van het interieur. Het interieur vond ik opmerkelijk en interessant en besloot hier een blog over te schrijven. Ook is Westwing eerder langs geweest om een kijkje te nemen. ‘De stijl die wij in huis hebben noemen wij Boho Glamour, wij houden van vintage, glamour, bloemen, planten en van kleur. Het interieur design uit de wereldsteden zoals Parijs, New York en Miami spreekt ons erg aan. Denk aan Art Deco uit 1920’.

‘Als het leven geen Glamour bevat, dan maken wij het wel Glamorous’

DSC_0829 copy

Flamant by Laura is onder andere een inspiratiebron voor Roel en Remy. Ze hebben alle leuke items uit hun interieur uit verschillende winkels en zijn niet gericht op één merk. Zoals Remy dat zo mooi zei: ‘Alles door elkaar maakt het persoonlijker’.  Om de unieke stijl in huis te behouden shopt het duo onder anderen bij Flamant by Laura, de kringloopwinkel en verschillende vintage winkels. Daarnaast scoren ze ook goed bij winkels zoals H&M Home en Zara Home.

DSC_0836 copy

 

DSC_0802 bewerkt

 

DSC_0806 bewerktpgniuewe

De werkruimte is het eigen ontwerp van Roel. De houten kistjes dienen als boekenkast.

DSC_0884 copy

DSC_0804 bewerkt copy

De echte eye-catcher van het interieur is zonder twijfel de blauwe fluwelen bank. Ik werd direct nieuwsgierig waar de bank vandaan komt, ik was duidelijk niet de eerste die erom vroeg. Tot mijn grote verbazing bleek dat de bank van de Leen Bakker afkomstig is! Een mooi voorbeeld van het feit dat je ook prima prachtige eye-catchers kunt scoren bij bereikbare winkels.

De glamour items, zoals de gouden details en de fluwelen-touch, worden gecombineerd met Boho-items. Zo staat er bijvoorbeeld aan de rechterkant van de bank een gigantische bananenplant, die matcht met de bananenplant-poster aan de muur.  Verder staan er meerdere jungle-ish planten en kussens in de woonruimte om de combinatie van Boho en Glamour te creëren.

DSC_0814 bewerkt

DSC_0813nieuw

De eettafel met de marmer blad hebben Roel en Remy gescoord via Marktplaats. Deze komt oorspronkelijk uit een appartement aan de Champ-Élysées in Parijs.

De kast met de gouden frame komt niet uit Parijs of Londen, maar van de Ikea! De kast heeft oorspronkelijk een zwarte frame, Roel en Remy hebben deze goud gespoten.
In de kast staan souvenirs en andere leuke items. Elk item heeft een verhaal en staat niet zomaar in de kast. De oude camera is bijvoorbeeld een erfenis van Roel’s opa.

DSC_0847 copy

DSC_0850 copy

DSC_0856 copy

Tijdens het inrichten van het appartement zijn Roel en Remy zelfs de berging niet vergeten :))
Waarbij de meeste mensen enkel denken aan voorraadpotten in de berging, hebben Roel en Remy er weer iets unieks van weten te maken aan de hand van een DIY project.

Soms zeggen foto’s meer dan duizend woorden, bekijk het zelf maar eens..

DSC_0880 copy

 

DSC_0881 copy

Niet alleen in de woongedeelte, maar ook in de slaapruimte is de Boho-Glamour look te zien. De slaapkamer van Roel en Remy is gedecoreerd met fluwelen kussens, bloemen en souvenirs uit Griekenland en Turkije. De dozen op de kast komen uit een tweedehands winkel, de binnenkant van de dozen hebben een mooi fleurig Chinees printje. De creativiteit van Roel en Remy is terug te zien op de muur. De rieten hoeden aan de muur geven de slaapkamer een summer-feeling.

DSC_0891 copy

 

DSC_0888 copy

 

DSC_0894bewerkt

Bank: Leenbakker
Groene bijzettafels met gouden poten: Loods 5
Gouden flamingo: H&M Home
Poster zwart/wit: vtwonen

Stoel werkruimte: Sostrene & Grene
Bijzettafel hout: kringloop winkel Duitsland

Grijze bijzettafel in de hoek: vintagewinkel
Eettafel: marktplaats, deze vintage eettafel komt oorspronkelijk uit Parijs
Open kast met persoonlijke spulletjes: Ikea

Hotspots in Laren en omstreken:
– Flamant by Laura
– Wolterinck Desing Studio & Store
– Mauve Restaurant & Bar
– Story of Daydreams
– Studio Erik Gutter (Blarium)

IMG-20170721-WA0009

Fotografie: Özgül Alan, PureRose interieurontwerp | foto cake: Roel

 

Wil jij ook advies op maat? Of heb je een vraag? Neem dan contact op, ik help je graag verder!

Top